כשלא טוב לנו בעבודה, התסכול חוזר אתנו הביתה.
כשלא טוב לנו בבית, הבאסה הולכת אתנו לעבודה.
דינאמיקה שכזאת.
אז האידיאל הוא לעבוד בעיסוק שנותן לנו סיפוק והנאה ובמקביל להיות מרוצים בתא המשפחתי שלנו, ולא משנה מה המבנה שלו בדיוק.
טוב, לרוב בחיים יש פער בין האידיאל לבין המציאות והרעיון הוא לפעול כל הזמן לשיפור המצב ולהתקרבות ואף הגעה ליעד-אידיאל.
מה ניתן לעשות בעניין? ובכן, זה דורש תהליך בדרך כלל, אבחון גרפולוגי יכול להיות צעד ראשון מצוין לצורך כך.
מה הופך אבחון גרפולוגי לצעד ראשון מוצלח כל כך?
פשוט מאוד – אבחון גרפולוגי נותן לנו את תמונת האישיות השלמה שלנו כולל יכולות וכישורים מולדים ונרכשים, אופן התפקוד בשגרה ובמצבי לחץ למיניהם, אופן החשיבה, התפקוד החברתי והיחסים הבינאישיים שלנו, המודע ומה שאנחנו רוצים להחצין ובמקביל התת-מודע ומה שמפעיל, מניע או מעכב אותנו.
אני אסביר רגע איך הקסם הזה קורה – תהליך אבחון גרפולוגי כולל ניתוח עשרות סימנים גרפולוגיים ומתן הסבר אישיותי לכל אחד ואחד מהם. וכך בולטות התכונות החוזרות על עצמן במינונים גבוהים ומן הסתם דומיננטיות אצל הכותב, ולצדן תכונות המופיעות בנסיבות מסוימות בלבד. ניתן להבחין בתכונות שאנו מנסים להחצין, כלומר היינו רוצים שזה יהיה הרושם שנשאיר אצל הסובבים אותנו, ולצדן אלו שנמצאות באמת עמוק בתוכנו, מי ומה שאנחנו באמת. משילוב כל התכונות מתקבלת תמונת האישיות השלמה על כל חלקיה כפי שפירטתי אותה לעיל, ובאמצעותה אני יכולה לכוון את הכותב בכל תחום בחיים- תעסוקתי, חברתי, בינאישי, זוגי ומשפחתי ובכללי מודעות לגבי עצמו.
הכוונה תעסוקתית
אבחונים תעסוקתיים והכוונה תעסוקתית נועדו לעזור לאדם להתמקד בתחומי עיסוק המתאימים לו ביותר הן מבחינה אישיותית והן מבחינת הצורך הפנימי שלו, מה בעצם חשוב לו בעשייתו, מה המטרה העליונה שנותנת לו מוטיבציה- זה יכול להיות רצון לעזור לאחר, להשפיע על החברה/הסביבה, צורך להיות מוכר ומפורסם, יש מי שהצלחה כלכלית היא זו שתעניק לו תחושת ערך, וכד'. כאשר אנו עוסקים בתחום המתאים לאישיותנו והנותן מענה לצורך העמוק שלנו, סיכויי ההצלחה שלנו גבוהים יותר, קל לנו להתחבר לעשייה, אנחנו נהנים ממנה, יש לנו מוטיבציה להתמודדות גם כאשר אנו נתקלים בקשיים למיניהם, ועקב כך חשים סיפוק, שביעות רצון ותחושת ערך.
אבחון גרפולוגי נעזר בתמונת האישיות כדי להתאים את העיסוק לאדם, ולא להפך כפי שקורה פעמים רבות בחיים. באמצעותה ניתן להבין מהי סביבת העבודה הנכונה עבורו, מהו אופי העבודה המתאים לו, אילו תחומים והשגים משמעותיים עבורו, אלו התמודדויות יפתחו ויעצימו אותו. ואז לבחור מבין מאות ואלפי תחומי העיסוק הקיימים את אלו שנותנים מענה לכל הנ"ל. תהליך זה מאפשר תחושת הגשמה עצמית ומשמעות ועקב כך משפר את הערך העצמי ורמת שביעות הרצון והאושר.
אבחון דפוסי זוגיות
כיוון נוסף להכוונה הוא בתחום המשפחתי, הזוגי וההורי. למעשה תמונת האישיותי מראה לנו מה יחסו של אדם לתא המשפחתי, מה זוגיות והורות מהוות עבורו, אילו צרכים רגשיים הן ממלאות ואיפה עלולים להיווצר קשיים. זה נכון ומתאים גם בתוך זוגיות וגם למי שהוא single, מרצון או שלא.
באבחון נזהה האם בכלל יש לנו צורך פנימי אמיתי בזוגיות והורות ואם כן- מה הן מספקות לנו מבחינה רגשית. החברה כל כך מאדירה ומכוונת את כולם לסוג מסוים של משפחה, אולם כמו בכל תחום, לאלכולם זה באמת מתאים ויש מי שימצאו עצמם רודפים אחרי משהו שהם לא באמת באמת רוצים ולכן לפעמים גם לא משיגים אותו.
האבחון מזהה גם את דפוסי ההתנהלות בתא משפחתי, למשל רמת האינטנסיביות הדרושה לכותב, או למשל, כיצד הוא מביע אהבה, מן הסתם זה גם יהיה האופן בו הוא יצפה שיאהבו אותו. פעמים רבות יש הבדלים בין בני זוג באופן הבעת הרגשות והפער יוצר תסכולים ופרשנויות שגויות- יש מי שמילוליים יותר, יש מי שנוטים יותר למתן תשומת לב בעשייה מסויימת, מי שאהבתם באה לידי ביטוי בדאגה מסוגים שונים ואילו אחרים מביעים זאת במגע רב.
ניתן להבין גם מהן הרגישויות של הכותב וכיצד הוא מתנהל במצבי כעס, לחץ או בתקופות מצוקתיות יותר, גם מידע זה יכול להאיר לנו על ההתנהלות המשפחתית הן בשיגרה והן במצבים שונים הנוצרים בחיים באופן טבעי, לטוב ולרע. זה יכול להיות לאחר הולדת ילד או חלילה לאחר מוות של מישהו קרוב, תקופות בהם אנחנו נוטים להיות רגישים יותר ועקב כך "קצרים" יותר.
המודעות לכל הנ"ל מאפשרת גם קבלה עצמית, פשוט הבנה שזה מי שאני ויכולת לתקשר את זה מול בן הזוג באופן גלוי, הרי לכולנו רגישויות ונק' תורפה כאלה ואחרות. בד בבד, המודעות מאפשרת תהליך רגשי ועבודה פנימית לשינוי דפוסים שפחות מיטיבים אתנו ושהיינו רוצים לשנות. דוגמא? ניהול כעסים במצבי לחץ- אם אני יודעת שאני נוטה להתכנס בעצמי או לחילופין להתפרץ, אני יכולה להסביר זאת לקרוביי ובכך להפחית ואף למנוע את הפגיעה ממני. במקביל אני יכולה לעשות עבודה פנימית כדי לשנות את הדפוס הזה ובכך לשפר את הנוחות שלי עם עצמי וכמובן להקל על הסביבה. אגב, המודעות יכולה גם להביא אותי להבנה שהמצב הנוכחי אינו לרוחי ואינו מתאים לי יותר ולפעול בצעדים מעשיים לשינוי- אם זה בפתיחות הזוגיות, אם בגירושים או בדרכים אחרות.
גם מי שאינו מוצא זוגיות למרות שהיה רוצה בה יכול להבין מה "שם לו רגל" בעניין ובכך להכיל את עצמו יותר בקלות ובמקביל כמובן- עבודה פנימית ועשייה פרקטית לשינוי.
בכל מקרה, התהליך הזה עוזר לנו להיות במקום נינוח יותר עם מצבנו המשפחתי, בין אם במצב הנוכחי ובין אם בפעולה כלשהי למען שינויו.
וכך אנו מתקרבים אל האידיאל שהופיע בפתיחה
או לפחות עושים וצועדים לכיוונו, החיים דינאמיים בסופו של דבר, והכל בזכות סוגים שונים של הכוונה באמצעות גרפולוגיה 🙂 כי מה שבטוח הוא שעצם העשייה לשינוי מצב לא רצוי כבר משפרת את ההרגשה, וזאת לעומת מצב של תקיעות פאסיבית.