גרפולוגיה ובינה מלאכותית- ניתוח כתבי יד בעולם דיגיטלי

בעולם שבו הבינה המלאכותית (AI) מתחילה קצת להחליף אותנו-  לכתוב שירים, לנהל שיחות, לתכנן מהלכים אסטרטגיים ולפעמים אפילו לנסות לחזות את העתיד : ), נדמה שכבר אין דבר שהיא לא יכולה לעשות. אך מה לגבי גרפולוגיה? כן, כן, ניתוח כתבי יד. האם הבינה המלאכותית יכולה לפענח את האישיות מהכתב שלנו? בואו נבדוק את זה.

גרפולוגיה- המקצוע עם כתב קטן גדול

גרפולוגיה, למי שלא מכיר, היא התחום שבו מנתחים את כתב היד כדי לגלות את הסודות הכמוסים ביותר שלכם. טוב, בערך, לא באמת את הסודות, גרפולוגיה לא קוראת מחשבות, אבל אבחון גרפולוגי כן מגלה המון על האישיות שלכם, אני קוראת לזה רנטגן לאישיות. האם אתם אנשים מדוייקים או מפוזרים, רגשיים או רציונליים, אוהבים כלבים או חתולים? הגרפולוגים אומרים שהכל כתוב, פשוטו כמשמעו, בכתב ידכם.

במקביל ובלי קשר, בינה מלאכותית (AI) היא מעין מוח דיגיטלי שמנתח כמויות אדירות של מידע, מזהה דפוסים וכך יודע להמליץ לנו על מוזיקה וספרים שנאהב, ולפעמים גם מספר בדיחות (כשהוא לא עסוק בדברים חשובים יותר כמו נהיגה אוטונומית או אבחון מחלות).

מפגש צמרת- גרפולוגיה פוגשת AI

אז איך זה נראה כשהגרפולוגיה פוגשת את ה-AI? דמיינו לעצמכם תוכנה שמסוגלת לנתח את כתב היד שלכם ולספר לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על עצמכם – והכל בכמה שניות! כתבתם מכתב לאמא? שיר למגירה? ה-AI כבר יידע מי אתם ומה אתם אוהבים לארוחת בוקר (זה כנראה קשור לכתב ידכם הרעוע בימי ראשון בבוקר).

ה-AI לומד לנתח כתבי יד באמצעות כמויות אדירות של נתונים. בדיוק כמו גרפולוגית רק יותר מהר, הוא מסתכל על זוויות, לחצים, תנועת הכתב, גודל הכתב ואפילו על השירבוטים שאתם מציירים בצד הדף. כל פרט קטן בכתב היד שלכם יכול להיות רמז: האם אתם קונטרול פריקס או יותר משחררים? האם אתם אנשים עם משמעת עצמית גבוהה או נוטים יותר לפרוץ גבולות?

האם זה באמת יכול לעבוד?

זה בדיוק הזמן לשלוח לי ווטסאפ

ולצאת לדרך לשינוי.

אצור אתך קשר לתיאום אבחון גרפולוגי והכוונה

הממממ כנראה שלא, בינתיים לפחות. הבינה המלאכותית יודעת הרבה אבל יש דברים שנשארים בחוץ, "גדולים" עליה. למשל- רגש או אינטואיציה או ייחוד ספציפי באישיות. וגם ניואנסים שונים בכתב עצמו, יש אינספור דרכים לכתוב, לפעמים בלתי ניתן לתפוס שזו הדרך בה אדם כותב אותיות מסויימות. טו מאץ' עבור הבינה המלאכותית, ככל שהיא מוצלחת וחכמה. אולי היא יכולה להביא לנו מידע ולעבד נתונים במהירות שיא, אבל להרגיש ולהבין את נבכי הנפש זה בלתי אפשרי עבורה, היא הרי רובוט בסופו של דבר, ואילו הנפש שלנו כל-כך מורכבת ששום אלגוריתם לא יכול לחקות או להבין אותה לעמקי עומקים באמת. כך שבעצם השידוך הזה בין גרפולוגיה ל-AI בעיקר מזכיר לנו שבעולם הטכנולוגי המתקדם שלנו עדיין יש מקום לקסם ושבהתבוננות האנושית.

אז בפעם הבאה שאתם כותבים משהו בכתב יד, תחשבו על זה- יכול להיות שה-AI כבר מסתכל עליכם ומנסה לפענח מי אתם, רצון בהחלט יש לו, אבל הוא לא באמת יכול. ומה שעוד חשוב- אל תשכחו לשמור על חוש ההומור והנימוס, כי גם ה-AI אוהב קצת צחוקים ושמדברים אליו בנועם והוא אפילו לומד מזה.

איריס רהב

איריס רהב

את דרכי המקצועית התחלתי בתואר בכלכלה וניהול ולאחר מס' שנים בתחום עשיתי הסבה למחשבים ועבדתי בהייטק.
לאורך השנים למדתי מס' שיטות לאבחון אישיותי. מזה מס' שנים אני גרפולוגית תעסוקתית ומשפטית, כולל אבחונים תעסוקתיים, הכוונה תעסוקתית וכללית לאנשים פרטיים ומתן חוו"ד גרפולוגיות כגרפולוגית משפטית לצרכים משפטיים, וכן עובדת כיועצת תעסוקתית מול חברות במגוון תחומים ולתפקידים רבים ומגוונים.

אהבתם? מוזמנים לשתף!

רוצים לקרוא עוד פוסטים מעניינים בבלוג?